روش نگهداری نقره چیست ؟ آیا نقره سیاه میشود ؟ چگونه یک ست نقره خوب بخریم ؟

در این مقاله سعی کردیم به طور ساده و خلاصه به روش نگهداری نقره بپردازیم. ممکن است افراد زیادی تاکنون برای خرید زیورآلات نقره دچار شک و تردید شده باشند. زیرا اکثر مغازه‌دارها در هر صنفی و در مورد هر کالایی برای اینکه جنس خود را بفروشند، از محصول خود زیاد تعریف می‌کنند. در بسیاری مواقع، مشتری به دلیل زیاده‌گویی فروشنده، جنسی را خریداری می‌کند و در آخر هم از خرید خود پشیمان می‌شود.

فروشندگان همچنین اعلام می‌کنند که خود نیز از این محصول استفاده کرده و راضی هستند. این قبیل صحبت‌ها به جای اینکه به مشتری کمک کند تا تصمیم درستی بگیرد، وی را دچار سردرگمی می‌کند.

 
روش نگهداری نقره

چرا باید نسبت به نقره‌ی عیار 999 شک داشت؟

استفاده از نقره از قدیم مرسوم بوده است. به خاطر نرم بودن فلز نقره و شکل پذیری آن در ساخت سکه، لوازم تزیینی، صنعت، جواهرات و خیلی موارد دیگر استفاده می‌شود.

نقره خالص یعنی نقره‌ای که عیار آن 999 است ولی به نظر نمی‌رسد تاکنون چنین چیزی در بازار مشاهده شده باشد و اگر چنین چیزی دیده شود، باید حتما به آن شک کرد. ( به جز ساخت ملیله که نیاز به نقره عیار 999 یا عیار 100 دارد و با نقره عیار پایین تر لحیم کاری می شوند )

علت این امر این است که نقره با عیار 999 قابلیت شکل پذیری ندارد. در این حالت بسیار نرم است و نمی‌توان هیچ چیزی با آن ساخت. به همین دلیل است که به نقره برنج یا مس اضافه می‌کنند تا عیار آن به 925 برسد و بتوانند با استفاده از آن جواهرات و زیورآلات بسازند.

نقره استرلینک

نقره‌ای که در ساخت جواهرات استفاده می‌شود نقره استرلینگ نام دارد که ترکیبی از نقره و مس است. علت اضافه کردن مس یا برنج هم این است که نقره قابلیت چکش خوری پیدا کند. مقاومت آن زیاد شود و ثبات رنگ بهتری هم پیدا کند. البته لازم به ذکر است که مس، بهترین فلزی است که برای ساخت جواهرات می‌توان آن را با نقره ترکیب کرد. بعد از ساخت زیورالات نقره، برای درخشندگی بیشتر، آن را با لایه نازکی از رودیوم یا طلا، آبکاری و روکش می‌کنند.

روش نگهداری نقره

علت سیاه شدن نقره چیست؟

بسیاری از مشتریان وقتی وارد مغازه‌ای می‌شوند، قبل از خرید در مورد کیفیت نقره سوال می‌کنند و از فروشنده می‌پرسند که آیا سیاه می‌شود یا نه؟

اما علت سیاه شدن نقره چیست؟

شاید علت آن کیفیت نقره‌ی خریداری شده باشد، اما چنین نیست و باید گفت که نقره بخاطر همان درصد برنج یا مس که با آن ترکیب می‌شود. اسیدی بودن عرق بدن در مجاورت قرارگرفتن هوا و یا برخورد با مواد شیمیایی مثل مواد آرایشی و یا بهداشتی و مواد اسیدی قوی مثل وایتکس کدر می‌شود. این امر طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. البته افرادی هم هستند که در ترکیب نقره و مس و برنج، حق انصاف را رعایت نمی‌کنند و از درصد نقره کمتری موقع ذوب کردن استفاده می‌کنند.

در اصطلاح به این مدل نقره‌ها، نقره پَس یا نقره عیار پایین گفته می‌شود. مثلا انگشتری که 20 گرم وزن دارد فقط 8 گرم نقره در ساخت آن استفاده شده است. این افراد ذهن مشتری را نیز نسبت به اکثر نقره فروش‌ها خراب می‌کنند.

ظروف نقره، آیینه شمعدان و جواهرات نقره از قبیل انگشتر، گردنبند، دستبند، ساعت  و…. همیشه مورد پسند بوده است. زیورالات نقره به شکل آبکاری رادیوم و سیاه قلم، و نقره های بدون آبکاری در بازار خرید و فروش میشود.

یکی از خاصیتهای نقره اکسیده شدن در مجاورت هوا می باشد. شاید برای شما پیش آمده وارد فروشگاهی شده اید و انگشتر یا دستبند یا زنجیر نقره خرید کرده اید و بعد از مدتی نقره شما تغییر رنگ داده و درخشندگی اولیه خود را از دست داده است.

یکی از خاصیتهای فلز نقره جذب عرق کثیف بدن می باشد. اصولا فلز نقره یک ضدعفونی کننده برای بدن محسوب می شود.

زنجیر نقره یا انگشتری که خرید کردید نسبت به اسیدی بودن عرق بدن شما، دیر یا زود کمی کدرتر میشود. و این خود مزیت محسوب می شود چرا که نقره ای که استفاده می کنید تا حدی به کمک بدن شما آمده است.
روش نگهداری نقره

چاره کار چیست؟

توجه بفرمایید که برای تمیز کردن نقره ی خود سراغ جوشاندن در سکه و کشیدن روی فرش و از این قبیل کارها نروید. چرا که این کارها منسوخ شده است و جدا از وقت گیر بودن در عیار نقره تاثیر منفی میگذارد و جنس نقره را ضعیف می کند.

روش نگهداری نقره :

  • روش اول :

برای حفظ و ثبات درخشنگی کلیه زیورآلات اعم از طلا، نقره و بدلیجات میبایست از برخورد مستقیم مواد اسیدی مثل عطر و ادکلن به آنها خودداری کرد. به طور مثال هنگام استفاده از گردنبند یا سینه ریز، ابتدا باید ادکلن را به بدن یا لباس اسپری کرده و سپس از گردنبند استفاده کرد. همچنین بعد از استفاده طولانی مدت از زیورآلات، با دستمال تمیز و نرم و مرطوب شده به آب، جواهرات را تمیز کرده و در جعبه مخصوص خود قرار داد.

عرق بدن به علت اسیدی بودن اگر به طور طولانی مدت بر روی زیورآلات باقی بماند و پاک نشود باعث کم شدن درخشندگی طلاجات، نقره جات و بدلیجات می شود.

  • روش دوم :

یک راه ساده و کم خرج تهییه محلول نقره شو می باشد. با این محلول به راحتی نقره و حتی طلاهای خودتان را ظرف چند ثانیه تمیز و براق کنید. این محلول را به راحتی می توانید با مبلغ ناچیزی از نقره فروشی های سطح شهر تهیه بفرمایید. همچنین پارچه های مخصوصی برای تمیز کردن نقره جات وجود دارد که میتوان تهیه و به راحتی زیورآلات را تمیز و براق کرد.

  • روش سوم :

راه دیگر این است که نقره های خود را برای آبکاری و پولیش کاری به متخصص این کار بسپارید. همکاران ما در سطح کشور در قبال هزینه ای ناچیز، نقره های شما رو آبکاری و پرداخت کرده و مثل روز اول تقدیم حضورتان خواهند کرد. البته این کار بیشتر برای نقره های براق که سبک جواهرات هستند استفاده می شود. در حالی که نقره های سیاه قلم را خودتان میتوانید به راحتی با محلول نقره شو شسته و تمیز کنید.

نکته مهم :

به این نکته توجه داشته باشید، نقره به خودی خود رنگی سفید دارد و منظور از سیاه شدن نقره در بین مردم، از دست دادن درخشندگی اولیه خود می باشد.
که طبق توضیحات به راحتی میتوان جواهرات نقره و طلا را تمیز و مثل روز اول براق کرد. لطفا فراموش نشود که هر وسیله ای بعد از مدتی استفاده نیاز به تعمیر و نگهداری دارد.

حتی طلای سفید بعد از مدتی آبکاری خود را از دست داده و به رنگ واقعی خود یعنی رنگ زرد تغییر می کند.

زیرا فلز طلا زرد بوده و با آبکاری رودیوم به سفید تبدیل می شود و در واقع طلا به رنگ سفید اصلا وجود ندارد ولی بین عموم به طلای سفید شناخته شده است.
 
تصور کنید اتومبیل گران قیمتی خریداری کرده اید آیا میتوانید به طور دائم از آن استفاده کنید؟ مطمئنا جواب منفی است. حتی گران ترین اتومبیل هم بعد از مدتی مثل روز اول نو و تازه نیست و نیاز به تعمیر ، نگهداری و شستشو دارد. زیورآلات هم به همین شکل بعد از مدتی استفاده نیاز به آبکاری و رسیدگی دارند تا دوباره مثل روز اول درخشان و زیبا شوند.
در نظر داشته باشید با پیشرفت علم و صنعت ، کیفیت در ساخت جواهرات و زیورآلات به مراتب بهتر از گدشته شده است. حتی نقره سازان و تولید کننده های خوب کشورمان در خیلی موارد محصولاتی تولید می کنند که دست کمی از تولیدات خارجی نداشته و در خیلی موارد حتی بهتر از نمونه های خارجی می باشد. که با قیمتهای مناسب تر در اختیار مصرف کننده گان قرار می گیرد.

نکته مهم :

در این مقاله سعی کردیم شما را با روش نگهداری نقره و زیورآلات آشنا کنیم. البته ناگفته نماند که بسیاری از مردم هم به دلیل قیمت‌های پایین برخی از فروشگاه ها، فریب خورده و از آنها خرید می‌کنند که زود هم پشیمان می‌شوند. پس نکته مهم در هنگام خرید نقره  از فروشگاه‌های معتبر و دارای جوازکسب مربوطه به‌ همراه فاکتور می باشد.

 
آیا عطر و ادکلن باعث سیاه شدن زیورآلات نقره می شود؟

به طور کل مواد اسیدی مثل عطر و ادکلن باعث از بین رفتن آبکاری زیورآلات می شود و از برخورد مستقیم عطر و ادکلن به زیورآلات باید خودداری کرد.

در صورتی که حواسمون نبود و عطر و ادکلن با زیورآلات تماس پیدا کرد، چاره کار چیست؟

در صورت تماس مستقیم عطر و ادکلن با زیورآلات، می بایست زیورآلات را با دستمال مرطوب به آب تمیز و خشک کرد تا عطر و ادکلن و عرق بدن از رو زیورآلات پاک شود.

نقره ای که بعد از چند سال استفاده، سیاه شده را میشود دوباره براق کرد؟

بله. زیورآلات نقره قابلیت آبکاری مجدد را دارند تا مثل روز اول براق شوند.

آیا شستن زیورآلات نقره با آب ایراد دارد؟

خیر. حتی بهتر است بعد از استفاده ی زیورآلات نقره، مثلا گردنبند نقره، آنها را با آب شسته و خشک کنید تا عرق بدن یا عطر و ادکلن از زیورآلات نقره پاک شود.